fbpx
Karin och Britta på väg till Turkiet för att bevaka fackliga rättegångar
29 januari, 2019 | Marie Martinsson | Demokrati

ST bevakar rättegångar mot fackliga statsanställda i Turkiet

STs ordförande Britta Lejon och förbundets internationella sekreterare Karin Brunzell har besökt Turkiet för att bevaka rättegångar mot fackliga statsanställda:

STs ordförande Britta Lejon och förbundets internationella sekreterare Karin Brunzell har besökt Turkiet för att bevaka rättegångar mot fackliga statsanställda som riskerar långa fängelsestraff till följd av deras fackliga engagemang. Så här säger Karin Brunzell:

”Klockan är snart 23 på kvällen här i Ankara. Jag befinner mig på mitt hotellrum efter en lång dag då jag har besökt flera fackförbund i Turkiet. Jag har träffat många människor, personer som står upp för sin fackliga rätt. I det här landet kan man bli kallad terrorist om man tycker olika än vad regeringen gör.

Det handlar inte om att de här människorna har brukat våld. De har uttryckt sin åsikt, de har uttryckt sin tro på att det här landet kan bli det bästa landet för hur människor ska kunna finna och använda sin hela potential. Jag har slagits så många gånger under den här dagen över människors kraft. Det här är människor som varje dag kämpar för att driva sina ärenden mot ett rättssystem som motarbetar dem hela tiden. De har egentligen ingen möjlighet att vinna, men ändå så säger de att vi måste fortsätta. För det här är det system vi har idag. Jag känner djup solidaritet med de här människorna, en djup beundran. Jag är tacksam över vad jag har fått vara med om idag.”

Karin Brunzell, internationell sekreterare ST

Vill du se filmer och intervjuer med Britta och Karin från Turkiet? Se våra filmer på Twitter och Facebook och läs vår blogg om hur hoten och förtrycken ökar i Turkiet. Adresserna finner du här nedan:

1. Se våra filmer under rubriken ST Turkiet på Twitter

https://twitter.com/search?q=ST%20Turkiet&src=typd

2. läs blogg https://stbloggen.se/hoten-och-fortrycket-okar-darfor-stodjer-st-forsvaret-av-manskliga-rattigheter-i-turkiet/ Hoten och förtrycken ökar därför stödjer ST försvaret av mänskliga rättigheter i Turkiet

3. gå in på vår STs Facebook för att se filmer med Britta och Karin https://www.facebook.com/Facket/videos/vb.212604496324/622710318168245/?type=2&theater

Vill du ge ett stöd?

Vill du ge stöd till fackliga i Turkiet, lämna bidrag till ST:s solidaritetsfond. Sätt in ditt bidrag på BG 365-6071. Ange ”Turkiet” i texten. Pengarna kommer sedan vidareförmedlas till KESK.

 

 

 

 

 

Mer från samma skribent