fbpx
10 november, 2015 | ST Bloggen | Internationellt, Ledarskap

På väg till Togo som ST Västafrikaambassadör!

Att kunna påverka min vardag är något jag alltid lever efter. Om det gäller vilken frukost jag har på morgonen till vilken sorts arbetsmiljö/villkor jag vill ha när jag kommer till jobbet. Att vara en person som ställer obekväma frågor och att vilja utveckla sig själv på jobbet fick mig att bli facklig engagerad. Sedan min tid som förtroendevald för studentkår har jag alltid velat förbättra situationen jag lever för mig och de personer i min närhet. Jag har på något alltid vilja få att de personer som inte kan höras att bli hörda på något vis.  Att bli ST-fackförbunds Västafrikaambassadör var inget jag tvekade till att vilja bli. Att få kunna åka till Togo, för att träffa engagerade personer som verkligen vill få allas röster hörda och dela erfarenheter med varandra, detta var en chans jag ej ville säga nej till.

Till vardags jobbar jag själv i en internationell miljö, ute på ett av våra universitet i Sverige. En internationell miljö där allas åsikter räknas som hjälper till att utveckla verksamheten, både den akademiska och verksamhetsstödet.
Innan jag reser ville jag att min resa till Togo ska resultera i två saker. Att jag får träffa engagerade personer där ömsesidigt inspiration kan utdelas.En annan anledning, jag vill se en del av värld som man inte får möjlighet till att besöka varje dag. Lära mig av kulturella inslag både i det fackliga arbetet och vardagen. Att kunna leva i en mångkulturell värld men inte få uppleva det, det är en förlust så jag ser resan till Togo som en upplevelse och erfarenhet jag kommer ha äran att få ta del av.

Interkulturella inslag i det svenska fackliga arbetet är idag mycket viktigt då vi som fackförbund ska värna om att alla, oavsett kulturell bakgrund, ska ha samma rätt på arbetsplatsen. Vartifrån man kommer ifrån ska inte spela in på de villkor man får i det dagliga arbetet. Detta gör att sådant här internationellt arbete som ST engagerar sig i länder som Tchad, Mali, Burkina Faso, Ukraina etc och utbyte är extremt viktigt för alla parter. Jag kommer rapportera med glädje från Togo med min ambassadörkollega Parisa Maleki och andra representanter från ST. Jag kommer prata mycket om hur det är att vara förtroendevald och en framtida ledare för medborgarna. Det är dags att morgondagens ledare växer fram idag, det är dags att #ledaförframtiden

Mer från samma skribent