fbpx
10 november, 2015 | ST Bloggen | Internationellt

På plats!

Jag nappade direkt när jag läste i ST-fackets nyhetsbrev att de sökte en Västafrikaambassadör som kunde vara med och rapportera från deras besök under november månad. Självklart ville jag ta chansen att lära mig mer om ST-fackets internationella fackliga arbete, Togo och situationen för fackföreningsrörelsen i olika västafrikanska länder. I media är frågan om fackliga rättigheter i västafrikanska länder sällan på tapeten. Genom att bli ST:s Västafrikaambassadör ville jag vara med och förändra detta genom att rapportera från resan i Togo och på så sätt bidra till en mer mångfacetterad bild av de västafrikanska länderna. Genom mitt uppdrag får jag en god möjlighet att sätta mig in i den aktuella situationen för fackligt aktiva i västafrikanska länder. I Togo kommer jag och Dennis, ST:s andre Västafrikaambassadör framförallt att bevaka en konferens som handlar om ungas (personer under 35 år) arbetsvillkor och fackliga arbete. Jag ser framemot att på plats i Togo få träffa fackligt aktiva personer och kunna ställa frågor till dem. Hur organiserar man sig fackligt i dessa länder? Vilka svårigheter stöter man på?

Jag tror att konferensen jag kommer att bevaka kommer vara inspirerande både för konferensdeltagarna från de olika länderna och för mig. Deltagarna kommer kunna utbyta idéer och erfarenheter med varandra om fackligt engagemang och kanske kommer de lära sig något om hur arbetsvillkoren ser ut för unga i Sverige också. Jag ser mest framemot att få möjlighet att intervjua de olika  deltagarna och ta reda på vad som driver dem att kämpa för just fackliga rättigheter.

Har du några funderingar om fackliga rättigheter i Togo eller något annat land i Västafrika? Kanske har du en fråga som du skulle vilja att jag ställer till deltagarna? I så fall är du mer än välkommen att skicka frågan till mig via kommentarerna nedan. Håll utkik efter spännande personporträtt och rapporter under denna vecka!

Mer från samma skribent