fbpx
24 maj, 2019 | Maria Olwæus | EU

Har du synpunkter på EU? – Gör din röst hörd!

Tycker du att det demokratiska och öppna samhället är viktigt? Vill du att Sverige och resten av världen ska styras av folkviljan genom fria och allmänna val där alla har en röst? Då behövs din röst i EU-valet den 26 maj!

Vill du ha ett hållbart arbetsliv där alla har plats och utrymme att utföra ett gott arbete och kunna utvecklas i det? Tycker du också att alla som arbetar ska kunna göra det men inte på bekostnad av psykisk och fysisk ohälsa. Är det viktigt att ett arbete ger en lön som det går att leva på utan att behöva ta extrajobb för att få ekonomin att gå ihop? Vill du att svenska anställningsvillkor som förhandlats fram av arbetsmarknadens parter ska respekteras av EU?

Sverige är ett exportberoende land där 70% av utrikeshandeln sker inom EU. Sverige är en del av den inre marknaden som med sina 430 miljoner invånare och hundratusentals företag är världens största frihandelsområde. Tycker du det är viktigt att bevaka svensk ekonomi och arbetsmarknad?

Genom jämställdhet och ett högre arbetsmarknadsdeltagande bland kvinnor kan jobben, det ekonomiska välståndet och konkurrenskraften öka i hela Europa. Trots att kvinnors sysselsättning har ökat de senaste åren, ligger den fortfarande en bra bit under männens. Vill du att jämställdheten ska öka i hela EU?

Vill du kunna resa, jobba och studera fritt i Europa? Den fria rörligheten är bra för både den enskilde individen och för Europas utveckling men den behöver ske på schysta villkor och för arbetstagare ska den baseras på likabehandling. Vill du bevara den fria rörligheten? Gå och rösta i Europaparlamentsvalet!

Den 26 maj är det val till Europaparlamentsvalet och precis som i vårt nationella val är det viktigt att du använder din röst!

ST:s medlemmar jobbar på uppdrag av staten och vet mer än någon vad som händer när politiska beslut slår fler. När ogenomtänkta politiska beslut fattas då är det våra medlemmar som får ta konsekvenserna och möta medborgarnas missnöje. Därför vet vi – mer än någon att varje röst räknas för att få bra politiska beslut. Utan valdeltagande har vi ingen demokrati – har vi ingen demokrati, vad har vi då?

Mer från samma skribent