fbpx
21 november, 2016 | Magnus Kolsjö | Nyheter

Årets julkapp: Ett medlemskap i facket

Imorgon får vi veta vad som blir årets julklapp, det är Handelns utredningsinstitut som traditionsenligt ger tips på vad de tycker bör hamna under folks julgranar i år. Här på ST-bloggen vill vi förekomma den stora lanseringen imorgon och slå ett slag för en julklapp som en kan unna sig själv, ett medlemskap i ett fackförbund.

Den svenska partsmodellen där fackliga organisationer och arbetsgivare kommer överens om villkoren på arbetsmarknaden utan att staten behöver lägga sig i bidrar till ett bättre arbetsliv med glada och kreativa människor samtidigt som det skapar en större flexibilitet för arbetsgivarna än om staten skulle detaljreglera allt. Men partsmodellen klarar sig inte utan dig och mig. Både de fackliga organisationerna och de organisationer som representerar arbetsgivarna måste ha medlemmar för att fungera och för att kunna representera de som är aktiva på arbetsmarknaden på ett bra sätt.

Tack vare att vi som arbetstagare har slutit oss samman i fackföreningar har vi idag försäkringar som ger oss trygghet om något händer på jobbet och extra pengar till pensionen genom de avtalspensioner som fack och arbetsgivare kommit överens om. Som medlem i facket får du bland mycket mer även hjälp att förhandla med arbetsgivaren och rådgivning i fackliga frågor.

Ger du dig själv ett medlemskap i ST i julklapp får du dessutom en inkomstförsäkring som förbättrar ersättningen från a-kassan om du skulle bli arbetslös, du får tillgång till en förmånlig livförsäkring och olycksfallsförsäkringar samt flera olika rabatter och erbjudanden som har tagits fram för dig som ST-medlem. Dessutom får du vår fantastiska medlemstidning Publikt som skildrar hur det är att arbeta på statligt uppdrag och viktiga händelser som påverkar dig i ditt arbetsliv.

Läs mer om vad du kan ge dig själv i julklapp redan idag på vår sida för medlemskap.

Etiketter:
, ,

Mer från samma skribent